Wednesday, March 04, 2015

Până şi Heracles s-a oprit din lupta cu Hidra din Lerna s-o felicite că l-a înjurat.


Vedetele cooptate de BOR pentru a se lăsa filmate în plin delir mistic pentru o campanie violatoare de logică şi plină-ochi de neadevăruri spuse cu subiect şi predicat mă lasă rece, nu e ca şi cum ar reacţiona la vederea banilor altfel decât cu "how high, ÎPS?". Până la urmă, ipocrizia e un semn de minimă inteligenţă.

Dar nu înţeleg nici mort atitudinea unor persoane publice, intelectuali, care au (măcar prin fişa postului) ceva mai multă carte, logică şi judecată decât media, care au de obicei o gândire ca un bisturiu, dar care zilele astea s-au declarat public şi în scris pentru înscrierea copiilor la ora de religie (desigur, având nişte observaţii critice la desfăşurarea lor, la activitatea BOR, la starea naţiunii în general şi nişte amendamente inspirate mai ales din experienţa personală - pentru a păstra o urmă de obiectivitate), felicitând în acelaşi timp BOR pentru că a început să comunice şi că, iată, e un pas înainte în relaţia cu poporul.

Oameni buni, sunteţi loviţi cu leuca? Felicitaţi cea mai profitabilă, mai înfloritoare şi mai jecmănitoare afacere din România, care nu suferă impozite, care binecuvântează unii candidaţi politici şi-i blesteamă pe alţii, pe care o doare fix în vitralii de milioanele de bolnavi, săraci şi needucaţi din România, care construieşte cu sute de milioane de euro o imensă porcărie nefolositoare într-o perioadă de criză, un adevărat monument al îngâmfării, care se joacă cu minţile unor oameni săraci cu duhul, dar buni la suflet, care, peste toţi banii pe care îi iau la negru de la oamenii ăia, mai primeşte şi o grămadă de bani de la bugetul de stat (adică din taxele şi impozitele plătite de noi toţi), pentru că foloseşte acei bani pentru o propagandă mincinoasă şi josnică? (Apropo, ceva contracte, bani plătiţi şi impozitaţi pentru campania asta? Sau totul e voluntariat pentru o cauză sfântă?) Vă purtaţi cu BOR de parcă e un bebeluş care începe să facă primii paşi şi, iată, awww, ce drăguţ, parcă-parcă a gângurit ceva?

Din nou, vorbim cumva despre aceeaşi instituţie condusă şi reprezentată în cea mai mare parte de aceiaşi oameni care au fost turnători spornici la Securitate, care fac acum propagandă electorală, care au bani de nici nu mai ştiu de ei, care osândesc şi afurisesc, care te lasă cu mortul afară (fir-ar ele să fie de obiceiuri religioase) dacă nu le dai bani în mână - şi mulţi? WTF?

Sper doar că, în bunul spirit antreprenorial autohton, plata pentru voi a fost mai consistentă decât cea mai zdravănă porţie de bani pentru vedete.